De grootste vogels van de wereld

grootste vogel ter wereld

Iedereen weet dat er gigantisch veel vogels over de gehele wereld zijn, maar welke van deze vogels zijn nou de allergrootste in hun soort? Hier hebben wij een rij voor samengesteld, zodat u kunt zien welke vogels de grootste en zwaarste zijn.

Op de nummer 1 van de lijst vinden wij de zeer bekende struisvogel. Een die iedereen wel kent en gezien heeft in de dierentuin. Het is de grootste en zwaarste vogel met veel afstand op de nummer 2, de struisvogel kan namelijk een gewicht bereiken van wel 160 kilogram. De meeste volwassen struisvogels liggen rond de 104 kilogram en zijn 2,80 meter hoog. Struisvogels kunnen niet rennen dus moeten een andere manier vinden om weg te komen van de aanvaller, daarom kan een struisvogel ook nog eens 70 kilometer per uur rennen voor een zeker half uur lang.

De Helmkasuaris kunnen we op de 2e plek in de lijst neerzetten. Met deze vogels valt niet te spotten, als zij zich bedreigd voelen door mensen zullen zij niet gaan vluchten. Meestal gaan zij in de aanval met hun zeer scherpe klauwen. Deze vogels hebben een gemiddeld gewicht van 45 kilogram maar kan oplopen tot ongeveer 80 á 90 kilo.

De nummer 3 van de wereld is de Oranjehelmkasuaris. Deze vogels zijn bijna hetzelfde als de normale helmkasuaris maar zijn wat minder zwaar. Het uiterlijke gewicht dat deze vogels kunnen halen is ongeveer 75 kilo en een lengte van 1.80.

Op de nummer 4 krijgen we onze ook zeer bekende Emoe. Het is de grootste vogel van Australië met een hoogte van ruim 2 meter. Ze zijn groter dan de Helmkasuaris maar zeker niet zwaarder. Met een gemiddeld gewicht van 33 kilo komen ze dan ook niet verder dan de 4e plaats.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *