De vogel tam maken

vogel tam maken

Als u van plan bent de vogel in huis te houden dan is het verstandig deze tam te maken. Over het algemeen is elke vogelsoort tam te maken, maar het vergt wel veel tijd en aandacht. De meest voorkomende tamme soorten zijn: Kakatatoes, rodestaat papegaai, ara’s, agapornis, grasparkieten, valparkieten en kakariki’s.

Tam maken van de vogel

Als u net een vogel gekocht heeft en deze thuis in een kooi geplaatst heeft, zal de vogel nog moeten wennen. De vogel zal onder andere moeten wennen aan uw hand. Plaats uw hand voorzichtig in de kooi en maak geen onverwachtse bewegingen. Wacht rustig af tot de vogel uw hand uit zichzelf begint te onderzoeken. De vogel zal dit vanzelf gaan doen, vogels zijn namelijk nieuwsgierige dieren.

We adviseren u kinderen dit niet te laten proberen. Kinderen schrikken over het algemeen sneller en dit zal een averechts effect hebben op de vogel. Ook is het van belang rustig te praten tegen de vogel wanneer u uw hand in de kooi steekt. De vogel kan wennen aan uw stem en zal na verloop van tijd uw stem gaan herkennen.

Wanneer de vogel gewend is aan uw hand in de kooi…

Als de vogel gewend is aan de hand in uw kooi dan kunt u proberen de vogel te lokken door de vogel wat voer uit uw hand te geven. Wanneer uw vogel ook hier aan gewend is, kunt u proberen de vogel op uw hand de kooi uit te begeleiden. Als de vogel eenmaal uit zijn kooi is, is de kans groot dat hij vanzelf rond gaat vliegen. Verhinder dit proces niet, dit zal uw vogel enkel angstig maken. Wij raden aan de gordijnen dicht te houden wanneer de vogel op ontdekkingstocht gaat, vogels vliegen namelijk naar het licht toe en zullen dan tegen het raam op botsen. Beloon de vogel ondertussen regelmatig met wat lekkers.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *