Wat is een vogelspotter?

wat is een vogelspotter

Een vogelspotter is iemand die van vogels houdt. Deze mensen kunnen uren ergens stil gaan zitten en wachten op vogels die voorbij komen. Ze houden er van om naar vogels te kijken, dit kan zijn aan zee, maar het kan ook in de bossen zijn of in een natuurgebied. Vogelspotters houden er van om vroeg op te staan en te zorgen dat ze de vogels goed kunnen bekijken.

Vaak hebben ze een notitieboekje bij en dan zien ze in wat ze deze dag hebben gespot. Dit bespreken ze vaak met andere vogelspotters en zo blijven ze bezig omdat ze graag willen weten wat voor vogels er ergens leven. Soms tellen ze ook de vogels en dan maken ze hier notities van. Ieder jaar zijn er ook dagen waarom andere mensen kennis kunnen maken met vogels spotten. Het is dan wel belangrijk dat je goed stil kunt zijn want anders zie je maar weinig vogels.

Het spotten van vogels kan veel tijd in beslag nemen, maar het zorgt wel voor rust en kalmte. Je gaat ergens zitten waar het rustig is, vaak een afgelegen plaats en dan neem je de tijd om te zien wat er deze dag langs komt. Een verrekijker mag bij de vogelspotter niet ontbreken. Er worden soms ook nesten ooievaars bijvoorbeeld in de gaten gehouden en dan is een verrekijker wel prettig!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *