Wulp (Numenius arquata)

wulp

De Wulp is een vogelsoort uit de familie strandlopers en snippen. Het is een grote vogel van ongeveer 52 cm. Waarmee de Wulp de grootste strandloper van West-Europa is. Met zijn opvallende lange dunne snavel van ongeveer 9 tot 15 cm is het een vogelsoort die makkelijk te herkennen is.

De Wulp kan alleen verward worden met de Regenwulp, maar de Regenwulp is in verhouding kleiner en heeft een kleinere snavel dan de Wulp. De Wulp leeft vooral in gebieden zoals graslanden, akkers, hoogveen en heide.

Het voedsel

De Wulp zoekt zijn voedsel vooral op de grond. Hij zoekt dan naar regenwormen en andere ongewervelde diertjes. Door zijn lange snavel kan de Wulp makkelijk dieper in de grond zoeken.

Broedtijd

De Wulp begint met broeden rond de maand April. De Wulp legt dan één maal 4 eieren. Het mannetje en het vrouwtje broeden samen de eieren uit.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *